Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimatum pentru rușii care nu susțin invazia în Ucraina: Participarea la proteste va fi calificată drept 'extremistă'

proteste, rusia

Parchetul General rus a avertizat joi că participarea la manifestaţiile convocate de opoziţia rusă împotriva invaziei în Ucraina, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, va fi calificată drept "extremistă" şi pedepsită în consecinţă, relatează EFE.

"Multe dintre aceste apeluri (la protest) vin de la organizaţii interzise pentru activităţile lor extremiste. Urmând aceste apeluri, cetăţenii nu doar că devin potenţiale victime ale provocărilor, ci se şi implică în activităţile organizaţiilor radicale", afirmă parchetul într-un comunicat.

Parchetul rus subliniază că participarea la acest gen de manifestaţii se pedepseşte prin lege ca "participare la o organizaţie extremistă".

"În condiţiile unui atac informaţional fără precedent împotriva Rusiei, pe internet sunt difuzate apeluri către cetăţenii ruşi de a participa la presupuse proteste antirăzboi paşnice", susţine parchetul.

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, în prezent încarcerat, a lansat luni un apel către ruşi la "nesupunere civică" împotriva războiului declanşat de către Kremlin în Ucraina.

Guvernul rus a declarat "extremiste" şi a interzis atât Fondul Anticorupţie (FBK), înfiinţat de Navalnîi, cât şi reţeaua sa de filiale din regiuni, după care cei mai apropiaţi colaboratori ai săi au fost nevoiţi să părăsească ţara, dar continuă să denunţe regimul lui Putin din străinătate.

În pofida faptului că autorităţile ruse i-au ameninţat deja cu represalii pe cetăţenii care se opun războiului din Ucraina, mii de ruşi continuă să iasă în stradă pentru a protesta.

Potrivit portalului OVD-info, organizaţie specializată în monitorizarea arestărilor şi apărarea deţinuţilor, poliţia rusă a efectuat în total 7.640 de arestări din 24 februarie până în prezent, grupul înregistrând numeroase cazuri de abuzuri din partea poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.