Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele două concerte ale turneului naţional de pian Classic Unlimited se vor ţine la Piatra-Neamţ şi Iaşi

pian

Ultimele două concerte ale turneului naţional de pian Classic Unlimited vor avea loc pe 6 octombrie la Piatra Neamţ şi pe 7 octombrie, la Iaşi, anunţă organizatorii.

Reprezentaţiile încep la ora 19,00 şi au loc, ca de obicei, în spaţii inedite, transformate în săli de concert pentru o seară: Rubik Hub din Piatra Neamţ şi Muzeul Poezie (i) din cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, informează Agerpres.

Concertele sunt susţinute de pianistul Bogdan Vaida, iniţiator al proiectului, iar repertoriul din acest an stă sub semnul feminităţii şi este intitulat "Classic Unlimited - A woman's touch".

"Repertoriul concertelor din acest an este unul cu totul special. Cinci piese din program au fost scrise de compozitoare - Clara Schumann, Mel Bonis şi Anamaria Meza - şi sunt, fiecare într-un fel aparte, extrem de inspirate şi interesante. Schubert şi Rahmaninov sunt prezenţi, ca de fiecare dată în ultimii ani, cu un preludiu, respectiv un impromptu, scurte bijuterii muzicale. Concertele vor începe, în tradiţia Classic Unlimited, cu un intermezzo de Brahms, iar Cip Pop ne-a scris din nou o piesă superbă, special pentru turneul din acest an. Programul va fi completat de una din lucrările geniale ale lui Frederic Chopin - Andante Spianato şi Marea Poloneză", a declarat pianistul Bogdan Vaida, citat într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de către organizatori.

Cea de-a şasea ediţie Classic Unlimited a debutat în 8 septembrie şi îi invită pe pasionaţii de muzică clasică să descopere repertorii clasice, dar şi istoria unor locuri minunate din România.

În total, 10 spaţii inedite din 10 oraşe din ţară au fost transformate, în această toamnă, în săli de concerte.

Accesul publicului la concerte este gratuit şi se va face în baza unei rezervări a locului pe site-ul oficial Classic Unlimited.

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorinţa de a o face mai accesibilă publicului larg.

Doi ani mai târziu, proiectul a ajuns în România.

În cele cinci turnee de până acum, peste 8.000 de persoane au luat parte la cele 55 de concerte Classic Unlimited care avut loc în 41 de locuri neconvenţionale din Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Iaşi, Braşov, Albă Iulia, Baia Mare, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Petrila, Turda şi altele.

"Classic Unlimited - A woman's touch" este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.