Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele evoluții în cazul Mario Iorgulescu: Judecătorii au respins cererea avocaților. Procesul continuă

Mario Iorgulescu

Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc cel de-al patrulea termen al procesului lui Mario Iorgulescu. Fiul președintelul LPF Gino Iorgulescu este anchetat pentru omor, iar magistrații au decis că judecata poate începe în lipsă, prin videoconferință, deșii avocații lui Mario ceruseră suspendarea procesului, notează gsp.ro.

Avocații inculpatului au cerut amânarea procesului în așteptarea deciziei Tribunalului de la Brescia, acolo unde au cerut o expertiză psihiatrică, însă judecătoarea Manuela Orzață le-a respins cererea.

Conform sursei citate, judecătoarea a considerat că Mario Iorgulescu putea să își dea consimțământul pentru expertiza psihiatrică și în scris, nu doar prin videoconferință „iar deplasarea lui la Tribunalul din Brescia, pentru a fi audiat de noi, se putea realiza cu ajutorul medicilor sau al părinților inculpatului, cu atât mai mult cu cât, înțeleg că mama dânsului este psiholog de profesie”

Imediat după, apărarea a vrut să depună la dosar cele două rapoarte medicale de care a ținut cont Curtea de Apel din Milano când a respins cererea de extrădare. Procurorul de ședință s-a opus și a declarat că Mario are discernământ și ar trebui evaluat psihic doar în România.

Ultima variantă încercată de apărarea lui Iorgulescu

Drept răspuns, avocații lui Mario au scos o mapă cu o nouă probă: „Este o scrisoare medicală primită aseară de la părinții inculpatului. E datată 14 august și este semnată de un medic specialist, Luigi Croce. El vorbește despre starea clientului meu și recomandă să nu se mai facă și să nu se mai insiste în efectuarea unei expertize”.

Judecătoarea a aprobat depunerea acestei scrisori la dosar, dar a anunțat apoi că respinge cererea de suspendare a procesului. A stabilit că judecata va începe și vor fi reaudiați cei 12 martori.

La următoarea înfățișare, pe data de 21 septembrie, sunt chemați în sala de judecată 4 dintre aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.