Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele locuri vizitate de Dragnea in Tara Sfanta

dragnea

La sfârșitul vizitei oficiale in Israel, președintele PSD Liviu Dragnea și delegația parlamentarilor social democrați au mers la locurile de pelerinaj din Țara Sfântă.  Periplul a început la biserica  din Tabgha,  situată pe malul de nord-vest al Mării Galileei, acolo unde Iisus a înmulțit pâinile și peștii pentru a-i hrăni pe pelerini.

A urmat Capernaum, importantă atracție pentru credinciosi,  unul dintre locurile în care Iisus din Nazareth a făcut minunea cunoscută drept Vindecarea slăbănogului și i-a însănătoșit pe mai mulți credincioși bolnavi. Aici, liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu un grup de pelerini din Româna, veniți să se închine la locurile Sfinte. Împreună au ascultat, în curtea care adăpostește ruinele vechii sinagogi, o slujbă oficiată de un preot român.

Vizita oficialilor români a continuat la Muntele Fericirilor și la Nazareth, leagănul creștinismului, acolo unde îngerul Gabriel i-a vestit Fecioarei Maria că va avea un prunc și unde Iisus și-a petrecut copilăria și tinerețea.

Biserica Sfântului Mormânt - numită de credincioși Biserica Învierii, o construcție impresionantă din secolul al XI-lea, care adăpostește cele mai scumpe locuri ale creștinilor: Muntele Golgota și Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos -, şi Zidul Plângerii  au completat vizita de documentare făcută de delegația română condusă de președintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a mers si la Aşezământul Românesc de la Ierusalim, Reprezentanţă a Patriarhiei Române la Sfintele Locuri, un loc cu o căldură aparte, aflat în apropierea Sfintei Cetăți a Ierusalimului, în care simbolurile românilor te fac să te simți acasă printre preoții și măicuțele care slujesc la Ierusalim.

Liviu Dragnea a ascultat cu atenție povestea micuței biserici ridicate aici de români, în interiorul căreia se afla zugrăviti sfinții poporului nostru. Așezământul românesc se îngrijește de pelerinii români veniți să se închine la Locurile Sfinte, îi primește pe toți cu aceeași ospitalitate românească, și se ocupă  de pelerinaje.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost  impresionat să afle că românii se află pe locul doi, după ruși, în rândul credincioșilor ortodocși care vin în Israel și care aduc apoi în țară pacea și liniștea spirituală din aceste locuri binecuvântate, ceea ce demonstrează încă o dată legătura puternică a românilor cu spiritualitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.