Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele personalităţi premiate de Barack Obama cu Medalia Libertăţii

barack obama nato

Tom Hanks si Robert deNiro se numara printre personalitatile care au fost premiate de Barack Obama cu Medalia prezidentiala a libertatii.

In total, 21 de oameni din diverse domenii au primit cea mai inalta distinctie civila din Statele Unite.

"Intotdeauna Ellen DeGeneres a aratat ca o singura persoana poate face lumea mult mai amuzanta, mai deschisa, un loc mai primitor, in timp ce noi ne confruntam cu greutatile vietii."

Vizibil emotionata, Ellen DeGeneres, cunoscuta pentru show-ul care ii poarta numele, a primit distinctia cu ochii in lacrimi. Si actorul Tom Hanks a fost rasplatit pentru modul in care, de-a lungul carierei, i-a inspirat pe altii: "In roluri de astronaut, capitan de vas, veteran de razboi, cowboy si alte cateva zeci, ne-a permis sa ne observam nu doar cum suntem, ci si cum ne-am dori sa fim."

Barack Obama nu a uitat nici de Robert deNiro sau de Robert Redford. Pe de alta, presedintele american a parut sa intampine o problema atunci cand a venit randul baschetbalistului Kareem Abdul-Jabbar. Nu a ajuns atat de sus pentru a ii pune medalia. Medalii au primit si Diana Ross, Bill si Melinda Gates, dar si Michael Jordan.

"Astazi onoram americanii extraordinari care ne-au ridicat moralul, ne-au intarit ca natiune si ne-au impins catre progres.", a spus Barack Obama.  Medalia Prezidentiala a Libertatii este atribuita in fiecare an unor personalitati care au avut contributii decisive in promovarea securitatii si intereselor nationale ale Statelor Unite, a pacii mondiale ori a culturii americane, prin actiuni semnificative publice sau private, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.