Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul act în scandalul Şova-DNA se 'joacă' la CCR. Când se decide

sova-click.ro

Scandalul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova îşi consumă ultimul act la Curtea Constituţională, miercuri, 24 iunie. Judectătorii constituţionali trebuie să ia decizia care va tranşa definitiv cazul, în urma unei sesizări depuse de PNL.

Senatorii PNL au atacat la Curtea Constituțională a României hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului referitoare la reluarea votului în cazul Șova privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia. Potrivit liberalilor, Senatul trebuia doar să reinterpreteze votul din 25 martie şi să aprobe cererea DNA, nu să reia votul în plen.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă pe 2 iunie, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz. Pe 25 martie, senatorii au votat în majoritate pentru arestarea lui Şova, însă conducerea Senatului a stabilit că votul este unul de respingere, pentru că nu s-a întrunit majoritatea calificată (50% plus 1 din numărul total al senatorilor).

Dacă judecătorii CCR vor decide că PNL are dreptate, Senatul va trebui să se conformeze şi să adopte o hotărâre prin care să se consfinţească faptul că Dan Şova poate fi reţinut şi arestat preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.