Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ultimul cartuş' al lui Dragnea pe tema eliberării condiţionate s-a consumat AZI - Contestaţia la executarea depusă iniţial la Tribunal s-a judecat

Inquam Photos / George Calin
liviu dragnea

Contestaţia la executare depusă de fostul şef al Partidului Social Democrat (PSD) la începutul anului la Tribunalul Bucureşti, care a fost declinată la ICCJ de judecătorul de caz şi care după analizarea instanţei supreme a revenit la Tribunal a fost judecată azi de un magistrat.

Liviu Dragnea a participat la proces în regim de video conferinţă pentru a asculta pledoariile avocatei sale dar şi pe cele ale procurorului şi totodat pentru a putea să îşi spună ultimul cuvânt.

Citeşte şi: Tribunalul îl trimite pe DRAGNEA în 'GHEARELE' magistraților ICCJ - Instanța supremă a judecat deja o contestație la executare a lui Dragnea și a respins-o

După dezbateri instanţa a rămas în pronunţare şi a stabilit luarea deciziei pentru 9 iunie.

Prin această acţiune Liviu Dragnea invocă pretinsa nelegalitate a constituirii completului de judecată de la instanţa supremă care a dictat decizia definitivă din dosarul angajărilor fictive, caz ce i-a adus pedeapsa finală definitivă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acesta a depus la începutul anului două contestaţii la executare, una la Tribunalul Bucureşti şi una la instanţa supremă.

ICCJ a respins contestaţia la executare anterior judecării dosarului cu acelaşi obiect de către Tribunal, astfel că la momentul când dosarul a avut terme la instanţa inferioarî judecătorul a dispus din oficiu trimiterea sa la instanţa supremă.

Judecătorii ICCJ au stabilit după analizarea situaţiei că Tribunalul este competent să judece contestaţia lui Dragnea motiv pentru care au trimis dosarul înapoi la TB.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.