Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul diplomat UE evacuat din Mariupol, șocat. Asociază luptele cu cele mai crunte bătălii din secolul XX: Guernica, Coventry, Alep, Grozny și Lenigrad

spital copii Mariupol bombardamente

Consulul general al Greciei la Mariupol, ultimul diplomat UE care a evacuat portul ucrainean asediat, a declarat duminică că orașul se alătură rândurilor locurilor cunoscute pentru că au fost distruse în războaiele din trecut, notează Reuters.

Manolis Androulakis a ajutat zeci de cetățeni greci și etnici greci să evacueze orașul ruinat de la invadarea Ucrainei de către Rusia. A plecat marți de la Mariupol și, după o călătorie de patru zile prin Ucraina, a traversat în România prin Moldova, alături de alți 10 cetățeni greci.

„Ceea ce am văzut, sper că nimeni nu va vedea vreodată”, a spus Androulakis, când a sosit duminică pe Aeroportul Internațional din Atena și s-a reunit cu familia sa.

"Mariupol va deveni parte dintr-o listă de orașe care au fost complet distruse de război; nu trebuie să le numesc - sunt Guernica, Coventry, Alep, Grozny, Leningrad", a spus Androulakis.

Potrivit Ministerului grec de Externe, Androulakis a fost ultimul diplomat UE care a părăsit Mariupol, unde mulți rezidenți au fost prinși sub bombardamente puternice de mai bine de două săptămâni, în timp ce forțele ruse încearcă să preia controlul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.