Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul exerciţiu nord-coreean de artilerie, analizat de SUA și Japonia

Seldon.News
Coreea de Nord

Trimisul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a analizat miercuri cu autorităţile nipone recentul exerciţiu militar de artilerie efectuat de regimul de la Phenian, au informat surse oficiale citate de EFE potrivit Agerpres.

Biegun se află la Tokyo în cadrul vizitei întreprinse în regiune, joi el urmând să ajungă la Seul unde se va întâlni cu autorităţile sud-coreene pentru a aborda de asemenea testul de armament de sâmbătă al Phenianului.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a fost prezent la respectivele exerciţii militare cu baterii mobile de lansatoare de rachete şi rachete de scurtă distanţă despre care experţii cred că sunt rachete balistice care ar putea fi de fabricaţie rusească.

Surse din Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei au spus pentru EFE că, pentru a analiza aceste evenimente, Biegun s-a întâlnit la Tokyo cu şeful direcţiei Asia Pacific, Kenji Kanasugi.

Sursele au precizat că reuniunea a plecat de la cele discutate într-o convorbire telefonică avută luni de preşedintele american, Donald Trump, şi premierul nipon, Shinzo Abe, în care a fost abordat şi incidentul de sâmbătă.

Reprezentantul SUA şi oficialul japonez au făcut schimb de informaţii privind exerciţiul militar nord-coreean şi au confirmat intenţia ambelor părţi de a continua să colaboreze strâns pentru coordonarea politicilor pe această temă, au adăugat sursele.

După discuţia telefonică purtată cu Trump, Abe a spus că cele două ţări sunt pe aceeaşi lungime de undă în dorinţa lor de a se ajunge la o denuclearizare a peninsulei coreene.

Abe s-a arătat de asemenea dispus să se întâlnească "fără condiţii" cu liderul de la Phenian

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.