Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul film al lui Godard şi un lungmetraj biografic despre navigatoarea Florence Arthaud, în programul Festivalului de la Cannes

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Organizatorii Festivalului de la Cannes au dezvăluit vineri, cu 11 zile înaintea deschiderii oficiale a evenimentului, lista filmelor care vor fi prezentate în secţiunile Cannes Classics şi Cinema de la plage, printre care se vor afla ultima creaţie a regizorului Jean-Luc Godard şi un lungmetraj biografic despre navigatoarea franceză Florence Arthaud, informează AFP.

La opt luni după decesul legendarului cineast Jean-Luc Godard, Festivalul de la Cannes va prezenta în avanpremieră mondială un scurtmetraj de 20 de minute, "Droles de guerres", considerat ultima creaţie a marelui regizor franco-elveţian, scrie Agerpres.

"Jean-Luc Godard transforma adeseori sinopsisurile sale în programe estetice. 'Droles de guerres' a continuat această tradiţie şi va rămâne în istorie ca ultimul gest de cinema" al marelui maestru, au subliniat organizatorii festivalului într-un comunicat.

Secţiunea Cannes Classics va prezenta de asemenea un documentar realizat ca o reflecţie despre starea cinematografiei, "Chambre 999", de Lubna Playoust. Filmat anul trecut cu ocazia celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de la Cannes, această producţie interoghează 30 de nume mari din cea de-a şaptea artă prezente pe Croazetă, de la regizorul american James Gray la francezul Olivier Assays şi iranianul Asghar Farhadi. Filmul este construit "în oglindă" în raport cu un alt documentar, filmat de Wim Wenders în urmă cu 40 de ani, "Chambre 666".

În secţiunea Cinema de la plage va fi prezentat în avanpremieră mondială filmul "Flo", un lungmetraj biografic despre Florence Arthaud, navigatoarea supranumită "mica mireasă a Atlanticului", care a murit în 2015.

Pelicula a făcut obiectul unei plângeri depuse în instanţă de fiica navigatoarei franceze - prima femeie victorioasă în cursa "Route du Rhum" în 1990 -, care s-a declarat îngrijorată de imaginea pe care filmul urma să i-o creeze mamei sale şi care a cerut ca o copie a scenariului să îi fie predată înainte de începutul filmărilor. Instanţa franceză a respins însă cererea ei la jumătatea lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.