Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

cineuropa.org
The Hand of God (È stata la mano di Dio)

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "È stata la mano di Dio"("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar din 2022, a anunţat comisia de selecţie a Asociaţiei Naţionale a Industriei Cinematografice (ANICA) din Italia, relatează marţi EFE.

Paolo Sorrentino (Napoli, 1970) a mai câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014 cu "La Grande Bellezza".

Anul viitor, el va concura cu "È stata la mano di Dio", un film care a câştigat deja Marele Premiu al Juriului, la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de la Veneţia, în timp ce protagonistul filmului, Filippo Scotti, a câştigat premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun actor debutant.

Comisia însărcinată cu selecţia a ales filmul lui Sorrentino dintre alte 17 candidate, printre care s-au aflat "Tre piani", cu care Nanni Moretti a concurat anul acesta la Festivalul de la Cannes, sau "Ennio", documentarul pe care Giuseppe Tornatore l-a dedicat prietenului său Morricone.

Sorrentino aspiră să fie ales pe lista celor 15 lungmetraje preselectate de Academia Americană de Film pentru a concura la categoria cel mai bun film internaţional, care va fi anunţată la 21 decembrie, în condiţiile în care cei cinci mari finalişti vor fi anunţaţi în februarie 2022, potrivit Agerpres.ro.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022 la Los Angeles.

Este vorba de filmul cel mai personal al regizorului napolitan, în care îşi rememorează adolescenţa şi pierderea tragică a părinţilor, din cauza unei scurgeri toxice de gaze din care el însuşi a scăpat, deoarece era plecat să vadă un meci al lui Diego Armando Maradona.

"È stata la mano di Dio", care îl are în distribuţie pe unul dintre actorii săi fetiş, Toni Servillo, va ajunge în cinematografele din Italia la 24 noiembrie, iar pe Netflix va putea fi vizionat din 15 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.