Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul focar de pestă porcină africană de pe raza judeţului Timiș a fost declarat închis

Ultimul focar de pestă porcină africană de pe raza judeţului Timiş, cel din comuna Bucovăţ, deschis în urmă cu două luni, a fost declarat oficial închis, miercuri, în cadrul Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Timiş.

"Ca urmare, se ridică restricţiile sanitar-veterinare privind circulaţia suinelor vii din zona de protecţie şi supraveghere impuse prin actul de declarare oficială a pestei porcine africane în data de 29 februarie. De asemenea, se ridică restricţiile privind mişcarea suinelor pentru exploataţiile nonprofesionale din zona de protecţie şi supraveghere, cu respectarea unor condiţii", anunţă un comunicat al Prefecturii Timiş, transmis AGERPRES.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

În toate exploataţiile nonprofesionale cu animale din zona de protecţie cât şi din zona de supraveghere s-a procedat la monitorizarea, examinarea clinică, măsurarea temperaturii corporale şi au fost recoltate probe de sânge pentru examenul serologic PPA de la toate suinele aflate în zona de protecţie.

În urma stingerii celor trei focare din localităţile Cadar, Mănăstirea Şag Timişeni şi Bucovăţ, judeţul Timiş devine liber de pestă porcină africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.