Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul interviu! Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, mesaj pentru tineri: Să lase distracțiile mai la periferie

constantin balaceanu stolnici

Ultimul interviu! Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, mesaj pentru tineri: Să lase distracțiile mai la periferie

La împlinirea vârstei de 100 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, moment în care le-a transmis tinerilor un mesaj cu o semnificație puternică.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a stins din viață duminică dimineaţă, la vârsta de 100 de ani.

Luna trecută, pe scena Academiei Române, Constantin Bălăceanu-Stolnici a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, moment în care le-a transmis tinerilor un mesaj cu o semnificație profundă.

"Să fie mai deschişi către cultură şi către spiritualitate, să se pregătească să-şi ia răspunderea existenţei lor, să muncească profesional şi să lase distracțiile mai la periferie, căci altfel nu vor ajunge departe", a spus academicianul.

De asemenea, ajuns la vârsta de 100 de ani, Constantin Bălăceanu-Stolnici declara, la acel moment, că dorește să fie mai sănătos, astfel încât să se poată bucura de viață și de familie.

"Îmi doresc să fiu mai sănătos, să merg mai bine, să aud mai bine, să văd mai bine. După aceea, să pot să mai particip la viața socială, la viața științifică, culturală și spirituală. De asemenea, să mă bucur de familie", a mai adăugat savantul.

Mihai Copăceanu, psiholog și unul dintre discipolii academicianului, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, ce sfat i-a fost lăsat drept moștenire.

"Cel mai bun sfat este acela de a munci constant. A fost un om de știință remarcabil, care a influențat sute, poate mii de oameni prin discursul său împotriva drogurilor", a declarat psihologul.

În ultima vreme, academicianul îşi petrecea timpul într-un scaun cu rotile.

De asemenea, academicianul nu a ieșit niciodată la pensie, preda trei cursuri la Universitate și era considerat "ultimul boier al României".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.