Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul sondaj înainte de vot: Robu câştigă detaşat 'războiul' cu USR-PLUS în Timişoara

robu

Au mai rămas doar trei zile până la alegerile locale din acest an, iar lupta electorală dată de partidele și alianțele politice pentru a câștiga câteva procente din electorat ia pe alocuri forme extreme. La Timișoara, primarul liberal, Nicolae Robu, aflat la al doilea mandat, își menține poziția de favorit in ciuda campaniei dure duse de USR-PLUS în special în mediul online.

După o campanie în care i-au acuzat pe adversarii de la USR-PLUS că  au recurs la injurii, ştiri false, postaci, telefoanele cu identitate ascunsă și atacuri la persoană, liberalii timişoreni s-ar putea impune mai lejer decât sperau.

Cu toate că USR și-a mobilizat toate forțele şi a beneficiat de resurse uriașe care au fost investite în Timișoara, ultima cercetare sociologică dinainte de alegeri îl arată pe primarul Nicolae Robu pe primul loc, la o distanţă de 14 procente.

Sondajul de calibrare al unui important partid politic din România arată că eforturile USR-PLUS nu au fost încununate de succes. Nicolae Robu conduce în continuare clasamentul intenției de vot cu 41%, urmat de candidatul USR, Dominic Fritz (cetăţean german) cu 27%, Voichița Lăzureanu (PSD) cu 12% și Marius Craina (ProRomania) cu 9%.

Fost rector al Univeristăţii Politehnice din Timişoara şi fost senator, Nicolae Robu a fost ales primar în 2012, din partea USL. A câştigat al doilea mandat din partea PNL în 2016.  Dominic Fritz este cetăţean german, fost membru al Partidului Verzilor, partid de stânga din Germania. Acesta a venit în România va voluntar, iar în CV-ul său se menţionează că a fost şef de cabinet al fostului președinte german Horst Köhler. Partidele de stânga, PSD şi Pro România, au reuşit să se anihileze reciproc, propunând fiecare câte un medic reputat pentru funcţia de primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.