Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti: Cine se bate pentru scaunul lui Sorin Oprescu

Sonda Predoiu Nicusor Dan

Sondaj de ultimă oră în care sunt implicaţi principalii favoriţi pentru scaunul de Primar General al Capitalei. Care este diferenţa dintre Gabriela Firea de la PSD şi restul? Totul cu doar trei zile înaintea votului.

"Cel mai recent sondaj de opinie realizat la nivelul Capitalei arată că jocurile nu sunt făcute pentru Gabriela Firea și PSD. Datele au fost culesela finalul săptămânii trecute și arată o prezență la vot declarată de 42 la sută, și au fost prezentate marți seara la Realitatea TV.

Potrivit acestui sondaj, Cătălin Predoiu are 25%, fiind de departe cel mai bine plasat candidat al dreptei iar Nicușor Dan doar 18%. Concluzia este că lupta nu este încă tranșată, teoria votului util putând intra în acțiune, ceea ce ar aduce victoria candidatului PNL.

Cum au evoluat candidații

Aceste ultime cifre pot fi comparate cu sondajul realizat de CURS și dat publicității de PNL, cu precizarea că acesta ne dă fotografia începutului de campanie.

Gabriela Firea a plecat la drum, acum aproape o lună, cu 38% din intenția de vot şi se află pe trend de scădere, Cătălin Predoiu a început campania cu 24% iar Nicușor Dan cu 14%.

Teoria votului util ar putea da roade

Din ultimulsondajrezultăcă “votulutil” arputea conduce la o victorie a candidatului PNL Cătălin Predoiu. Se știe că Bucureștiul optează, majoritar, pentru un candidat non-PSD dar divizarea voturilor non-PSD a condus, tradițional, la victoria PSD în București.

Singura condiție ar fi ca votanții lui Nicușor Dan să fie convinși de teoria votului util. Miza ar fi ca Predoiu să convingă jumătate dintre alegătorii lui de faptul că Gabriela Firea poate fi învinsă numai cu un vot dat pentru el, ceea ce este și adevărat.

În acest moment, mai există și posibilitatea ca prezența la vot să fie mai mare decât cea previzionată ceea ce i-ar aduce voturi tot candidatului PNL. Există precedent pentru un astfel de scenariu, când o mobilizare emoțională a crescut prezența la vot și a condus la victoria candidatului anti-PSD", se anunţă într-un comunicat de presă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.