Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul stat mexican a aprobat căsătoriile între persoane de acelaşi sex

smartradio.ro
lgbt

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt de acum legale în întreg Mexicul, după adoptarea legii de către statul Tamaulipas (nord-est), ultimul din ţară care nu recunoscuse căsătoriile pentru toţi, a anunţat miercuri parlamentul local, relatează AFP şi Reuters, potrivitAgerpres.

Statul "Tamaulipas a aprobat reformele la articolul 132 din Codul civil, pentru a recunoaşte dreptul la căsătorie între persoane de acelaşi sex", a precizat parlamentul într-un comunicat.

Decizia statului Tamaulipas pune capăt unui parcurs de 12 ani de când Ciudad de Mexico, capitala ţării, a deschis calea pentru căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, în 2010.

Procesul legalizării căsătoriilor pentru toţi în Mexic s-a accelerat în acest an, şapte state aprobând uniunea între două persoane de acelaşi sex.

În cinci din cele 32 de state mexicane în care acest drept a fost instituit prin ordonanţe judecătoreşti sau prin decrete emise de guvernatori, acesta nu a fost încă armonizat la nivel legislativ, a explicat politologul şi activistul LGBT, Genaro Lozano, pe contul său de Twitter.

"Însă acum este o realitate în întreg Mexicul. Mulţumesc tuturor activiştilor şi parlamentarilor care l-au susţinut de-a lungul anilor", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.