Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR ce s-a întâmplat în dosarul lui Traian Berbeceanu

berbeceanu

Detalii uluitoare ies la iveală după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au început audierea martorilor propuşi de procurorii DNA în dosarul Traian Berbeceanu. Miercuri au fost audiaţi doi martori-cheie.

Citește și: ULUITOR Ce nu s-a remarcat la Elena Udrea când a fost eliberată / FOTO

Cristian Litera, fostul bodyguard al omului de afaceri Alin Simota, este unul martorii-cheie în dosarul fostului comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. Litera a fost audiat de magistraţii ÎCCJ mai bine de 5 ore, timp în care a infirmat din nou acuzaţiile celor 3 autori ai dosarului fabricat împotriva lui Traian Berbeceanu: Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Munteanu.

Citește și:VIDEO - Udrea a parasit penitenciarul. Prima declaratie la eliberare. Cui cere iertare

În cele 5 ore de audieri, judecătorii au încercat să afle în amănunt cum au decurs audierile în care Cristian Litera a semnat declaraţii împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu.

Litera l-a explicat judecătorilor cum a fost determinat şi obligat să dea respectivele declaraţii. Martorul a povestit cum cei trei anchetatori au folosit ca mijloc de presiune arestarea soţiei sale, Litera Simina, iar apoi promisiunea de eliberare a acesteia.

Citește și: GAFĂ uriașă la eliberarea Elenei Udrea

Cristian Litera le-a relatat judecătorilor o discuţie purtată cu poliţistul Alin Muntean.

“Îl vedeam pe Muntean Alin trist şi abătut. Îmi spunea că asta nu este justiţie, că ştie că soţia mea este nevinovată şi că o să îmi spună odată cine este în spatele acestei poveşti! Mi-a spus că vrea să plece din Poliţie! Mi-a mai spus că poate o sa ajungă coleg cu mine la Aiud!”, le-a declarat Cristian Litera judecătorilor Curţii Supreme.

Întreaga construcţie a dosarului împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu s-a bazat pe declaraţiile luate lui Cristian Litera de către fostul procurorul şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi ofiţerul de poliţie Alin Munteanu. Toată construcţia dosarului a căzut însă după ce DNA a început anchetarea celor trei autori ai dosarului. În faţa procurorilor DNA, Cristian Litera a explicat în amănunt care au fost metodele prin care a fost determinat şi obligat să semneze declaraţiile împotriva şefului BCCO Alba Iulia.

Tot miercuri a fost audiat de judecători şi Cornel Tomuş, şef de schimb la arestul IPJ Alba. Cornel Tomuş a povestit cum Dorin Cupeţiu, în timp ce se afla în arest, i-a relatat lui ca Alin Muntean şi Ioan Mureşan făceau presiuni cumplite să dea declaraţii mincinoase la adresa lui Traian Berbeceanu.

“Nea Cornele, nu cred că mai rezist! Bată-i Dumnezeu pe ăştia, mă obligă să dau declaraţie împotriva lui Berbeceanu!…păi eu nici nu îl cunosc pe omul ăla!”, i-ar fi spus Dorin Cupeţiu lui Cornel Tomuş.

La termenul de miercuri, Ovidiu Luca (parte vătămată în Dosarul Hydra) nu s-a prezentat la termen fapt pentru care a fost amendat de instanţă. Ceilalţi doi martori au cerut o reprogramare din motive medicale, scrie hunedoaralibera.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.