Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, anchetată pentru că ar fi pregătit un act terorist

tvr.ro
Svetlana Tihanovskaia

Parchetul din Belarus a deschis o anchetă penală împotriva liderei opoziţiei Svetlana Tihanovskaia sub suspiciunea de pregătire a unui act terorist, informează luni agenţia Belta, citându-l pe procurorul general Andrei Şved, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Svetlana Tihanovskaia a fugit în Lituania vecină la puţin timp după alegerile contestate de la 9 august şi a cerut ca preşedintele Aleksandr Lukaşenko să renunţe la putere.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, s-a confruntat cu cea mai provocare a regimului său de aproape 27 de ani după ce protestatarii au ieşit în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor, despre care susţin că au fost fraudate.

Autorităţile din Belarus au anunţat săptămâna trecută că au arestat un bărbat care, potrivit lor, plănuia să provoace o explozie la Minsk şi o alta la o unitate militară din apropierea oraşului Borisov.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Procurorii au acuzat opoziţia de implicare în incident, ceea ce aceasta a negat.

Luni, procurorul general Andrei Şved a declarat că Tihanovskaia a fost şi ea implicată în pregătirea atacurilor teroriste, dar nu a furnizat detalii.

Procurorii au spus că vor cere extrădarea Svetlanei Tihanovskaia din Lituania, mai scrie Reuters, care relatează că fosta candidată în alegerile prezidenţiale din Belarus nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.