Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULUITOR! Ministerul Sănătății RETURNEAZĂ banii copiilor suferinzi de HIV/SIDA. UPDATE

Un document uluitor a fost prezentat de jurnaliștii de la Antena 3. Ministerul Sănătății returnează aproximativ 60 de milioane de euro către Ministerul de Finanțe, bani care provin din economiile făcute de Minister.

Vezi și: Un fost primar PSD, ucis lângă propria maşină: A fost găsit cu gâtul tăiat

Vezi și: INFOGRAFIE - Listele COLCĂIE de penali: cine are cei mai controversați candidați

Printre fondurile care sunt restituite de Ministerul Sănătății se numără și cele alocate copiilor bolnavi de HIV/SIDA. De asemenea, printre fondurile returnate sunt și cele care erau folosite pentru salarizarea personalului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că niciun leu nu va fi returnat de Ministerul Sănătății, dar documentul semnat chiar de el spune cu totul altceva.

UPDATE: Ministrul Sănătății a intrat prin telefon la Antena 3 pentru a aduce lămuriri și a explicat că admite existența documentului, însă este vorba despre fonduri necheltuite de unitățile din subordine, nu de bani necheltuiți de Ministerul Sănătății în mod direct.

”Nu toți banii sunt cheltuiți de Ministerul Sănătății direct. Eu când am zis, în urmă cu două săptămâni, că acești bani nu vor fi returnați nu aveam toate datele de la unitățile din subordine. Când au venit toate datele de la unitățile din subordine am constatat că sunt fonduri mai mari de returnat față de cele prognozate.

În ceea ce privește salariile, a fost vorba despre o estimare greșită la începutul anului. Noi nu puteam să angajăm oameni mai mulți sau să dăm salarii mai mari, pentru că nu aveam bază legală.

Eu sunt de acord că banii care rămân necheltuiți, trebuie cheltuiți cât mai repede fie în același sector, fie în alt sector. Noi am pregătit o Hotărâre de Guvern în colaborare cu domnul Arafat prin care vom crește numărul de angajați la ambulanță”, a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.