Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Umbra lui Caravaggio", film realizat de Michele Placido, din 8 decembrie în cinema

cinemagia.ro
umbra lui caravaggio

"Umbra lui Caravaggio / L'ombra di Caravaggio" promite o călătorie cinematografică memorabilă şi o incursiune profundă în viaţa tumultuoasă şi fascinantă a celebrului pictor italian. Scris şi regizat de Michele Placido şi avându-i ca protagonişti pe Riccardo Scamarcio, Louis Garrel, Isabelle Huppert şi Micaela Rammazotti, filmul va avea premiera în cinematografele din România la 8 decembrie, scrie news.ro.

Într-un peisaj italian din secolul al XVII-lea, unde arta şi pasiunea se contopesc în trăiri intense, filmul Umbra lui Caravaggio / L'ombra di Caravaggio prezintă un fragment din viaţa renumitului pictor italian, interpretat de Riccardo Scamarcio, care este investigat de Vatican pentru arta sa subersivă şi contrară moralei Bisericii.

Acţiunea filmului este plasată în Italia, spre finalul perioadei Renaşterii, când Biserica Catolică a jucat un rol central în modelarea noului peisaj artistic în baroc. Michelangelo Merisi - mai cunoscut sub numele de Caravaggio (Riccardo Scamarcio) - este un artist strălucit şi un rebel împotriva regulilor stricte dictate de Conciliul de la Trento, care guvernează reprezentarea artei sacre. După ce află că pictorul foloseşte prostituate, hoţi şi vagabonzi ca modele în lucrările sale sacre, Papa Paul al V-lea cere unui agent secret al Vaticanului, Umbra (Louis Garrel), să efectueze o anchetă. Miza o reprezintă graţierea pictorului, cerută ca urmare a condamnării sale la moarte pentru uciderea unuia dintre rivali într-un duel. Umbra îşi începe investigaţia sub acoperire asupra lui Caravaggio care, cu viaţa şi cu arta sa, fascinează, supără şi subminează. O Umbră care va ţine în mâinile sale puterea absolută a vieţii şi a morţii asupra destinului unui geniu.

Filmul, realizat de Michele Placido, cunoscut publicului din România mai ales pentru rolul comisarului Corrado Cattani din serialul de televiziune La piovra (Caracatiţa), promite o experienţă cinematografică de neuitat pentru iubitorii de artă, pasionaţi de istorie şi toţi cei cărora le place să fie martorii unor poveşti remarcabile.

Cu o abordare regizorală distinsă, o coloană sonoră captivantă şi peisaje vizuale încântătoare, Michele Placido aduce pe ecran o privire intimă asupra vieţii lui Caravaggio, conturând atât momentele cheie ale carierei sale artistice, cât şi aspectele mai puţin cunoscute ale vieţii sale private. Echipa de producţie a reuşit să creeze o atmosferă autentică a epocii, iar detaliile vizuale remarcabile aduc la viaţă peisaje şi personaje fascinante din secolul al XVII-lea.

"Umbra lui Caravaggio / L'ombra di Caravaggio" va fi distribuit de Independenţa Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.