Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMF 'Carol Davila': 24 de medici voluntari au oferit peste 2.000 de consultaţii gratuite pe litoral

Freepik.com
medic doctor siste medical

Peste 2.000 de consultaţii gratuite, în domeniile dermatologiei şi endocrinologiei, au fost oferite de către 24 de medici voluntari, în perioada 16-20 august, în cadrul primei ediţii a campaniei "Asumă-ţi să fii sănătos!" - Litoral 2021, potrivit agerpres.ro.

Conform unui comunicat transmis duminică de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", au fost oferite 913 consultaţii de dermatologie pentru screening melanom, 709 consultaţii pentru screening sindrom metabolic şi 444 pentru screening osteoporoză.

Cei care au dorit să beneficieze de un consult medical gratuit i-au putut întâlni pe medicii voluntari aflaţi în puncte special amenajate pe plajă (corturi puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale) în staţiunile Costineşti, Neptun, Saturn, Mangalia şi Vama Veche.

"Rezultatele acestei prime etape a campaniei noastre de prevenţie derulată în premieră pe litoralul românesc reliefează, înainte de toate, dorinţa foarte mare şi justificată a oamenilor de a preîntâmpina apariţia unor posibile afecţiuni, ceea ce ne încurajează şi responsabilizează în a da continuitate proiectului 'Asumă-ţi să fii sănătos!' şi cred că este imperios necesar ca, împreună cu partenerii noştri extraordinari, să reedităm şi anul viitor această campanie la malul Mării Negre" a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al UMF "Carol Davila" din Bucureşti.

Campania a fost realizată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) şi Societatea Română de Endocrinologie (SRE), cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale şi al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.