Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ pentru procurorii din dosarul Sky News: Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, recunoaște că britanicii își bat joc

twitter.com
sky news

Autorităţile britanice nu colaborează cu procurorii DIICOT în ancheta privind dosarul Sky News, iar doi inculpaţi români doresc să îşi recunoască vinovăţia, a declarat marţi şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

La prezentarea activităţii DIICOT pe anul 2017, Daniel Horodniceanu a fost întrebat de jurnalişti care mai este stadiul anchetei în dosarul privind reportajul Sky News, scrie agerpres.ro.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

"Am trimis comisie rogatorie acolo (Marea Britanie - n.r.). Nu ni s-a dat curs. Nu am avut o colaborare efectivă cu autorităţile britanice, din motive pe care acestea le-au invocat în momentul în care au respins comisia rogatorie internaţională. La acest moment, se discută cu apărătorii celor doi inculpaţi români care doresc să facă acorduri de recunoaştere a vinovăţiei", a spus Horodniceanu.

În acest dosar, DIICOT a pus sub acuzare trei cetăţeni români - Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics -, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

De asemenea, trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic Sky News au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii iulie 2016, Aurelian Szanto, cetăţean român rezident în Marea Britanie de mai mulţi ani, a fost contactat telefonic de către un jurnalist britanic, care i-a propus să lucreze ca translator pentru postul Sky News. Respectivul jurnalist i-a spus că intenţionează să realizeze un documentar despre traficanţii de arme şi i-a cerut să găsească persoane dispuse să prezinte arme de foc. Deşi Szanto a replicat că nu are posibilitatea de a prezenta arme militare, ci doar arme de vânătoare deţinute legal de un prieten al său din România, respectivul jurnalist a fost de acord. În aceste condiţii, Szanto a luat legătura cu prietenul său Attila-Csaba Pantics, care a fost de acord cu solicitarea, urmând ca prezentarea armelor să o facă împreună cu vărul său, Levente Pantics.

Citește și: Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știe toți șoferii

Procurorii mai spun că jurnaliştii britanici i-au oferit lui Aurelian Szanto suma de 2.000 de euro, pentru realizarea "investigaţiei jurnalistice", din care acesta a oprit 1.000 euro, iar restul de 1.000 euro urma să fie împărţit între Attila Pantics şi Levente Pantics.

Reportajul a fost realizat pe data de 31 iulie 2016, iar Attila Csaba Pantics, Levente Pantics şi Aurelian Szanto au jucat rolul de traficanţi de arme, purtând cagule pe cap.

Citește și: I-a aplicat încă o lovitură: Ce fost fotbalist l-a învins din nou pe Becali și câți bani trebuie să primească de la patronul FCSB .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.