Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Umilința din Australia se repetă: Djokovici nu va fi lăsat să intre în SUA, deși s-a înscris la Indian Wells

novak djokovic

Novak Djokovic a fost înscris miercuri pe lista de participanți pentru viitorul turneu Masters de tenis de la Indian Wells, dar e posibil ca el să nu mai poată călători în Statele Unite pentru a concura din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva COVID-19. Numărul unu mondial sârb este de cinci ori campion la turneul ATP 1000, dar nu a mai jucat niciun meci pe terenurile din deșertul din sudul Californiei din 2019.

SUA au impus intrarea în țară numai cu dovada de vaccin

Statele Unite au instituit o cerință de vaccinare pentru călătorii străini care călătoresc cu avionul, care nu se așteaptă să fie ridicată înainte ca acțiunea de pe tabloul principal să înceapă la 9 martie. Luna trecută, administrația președintelui american Joe Biden a declarat că va ridica interdicțiile legate de COVID-19 la 11 mai, la aproape trei ani după ce Statele Unite au impus măsuri radicale împotriva pandemiei pentru a limita răspândirea bolii.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, a declarat recent că ar fi o "rușine" dacă lui Djokovic nu i s-ar permite să concureze la Indian Wells și la alte turnee din Statele Unite în acest an.

Indian Wells promite că va interveni

Haas a declarat că organizatorii de la Indian Wells vor face totul pentru a crește șansele lui Djokovic de a juca. Djokovic, unul dintre cei mai mediatizați sportivi nevaccinați din lume, a lipsit anul trecut de la Australian Open și a fost expulzat din țară din cauza statutului său de vaccinare. Anul acesta, el a fost reacceptat în turneu, pe care l-a și câștigat, obținând al 22-lea titlu de Grand Slam, și revenind pe primul loc în clasamentul mondial.

Chiar dacă Djokovic nu va putea concura la Indian Wells, pe lista celor înscriși se află și alte nume grele.

Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, numărul doi mondial, și campionul în exercițiu Taylor Fritz se numără printre cei care au fost numiți pe lista de înscrieri de miercuri.

La feminin, numărul unu mondial și campioana în exercițiu Iga Swiatek, campioana de la Australian Open Aryna Sabalenka și americancele în ascensiune Jessica Pegula și Coco Gauff vor concura pentru prestigiosul titlu.

Din România, au fost acceptate direct pe tabloul principal, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian, Patricia Țig și Ana Bogdan.

O absență notabilă este cea a britanicei de origine română, Emma Răducanu, care ar putea primi totuși un wildcard sau va putea accede pe tabloul principal după calificări.

Va absenta, deasemenea, și Simona Halep, suspendată din cauza problemelor de dopaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.