Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚĂ pentru procurorii de la Parchetul General: Un celebru avocat a fost ACHITAT, în dosarul în care apar RCS&RDS și Dumitru Dragomir

Radu Tudor
dumitru dragomir

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi achitarea definitivă a avocatului Cătălin Ciubotă, fost jurist al Ligii Profesioniste de Fotbal, trimis în judecată de Parchetul General pentru complicitate la delapidare în forma participaţiei improprii, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare pentru meciurile de fotbal.

Instanţa supremă a respins marţi apelul procurorilor şi a menţinut decizia de achitare dată în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti, informează agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Procurorii de la Parchetul General susţineau că, în anul 2011, Cătălin Ciubotă, în calitate de avocat al LPF, a acordat sprijin lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF la acea vreme, de a crea aparenţa că Adunarea Generală a Ligii a aprobat plata către firma SC Capital Properties SRL, cu titlu de "comision", a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de această firmă.

Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziţionarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiţionale 2011 - 2012, 2012 - 2013 şi 2013 - 2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitaţii anterioare), la un preţ minim de 45 milioane euro plus TVA.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Procurorii arătau că sprijinul acordat de Cătălin Ciubotă lui Dumitru Dragomir a constat în redactarea şi semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susţină legalitatea plăţii de către LPF a acestor servicii de intermediere către SC Capital Properties SRL, respectiv un proces-verbal de şedinţă al Adunării Generale a LPF datând din 21 iunie 2011, şedinţă în care Ciubotă a avut rolul de secretar tehnic, în care a fost inserat un paragraf în care se menţiona în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăţi de televiziune.

În realitate, Adunarea Generală a LPF nu a luat în discuţie în acea şedinţă apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

Anchetatorii mai spuneau că oferta pentru achiziţionarea pachetelor menţionate, depusă ulterior la sediul LPF de către RCS&RDS - cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de SC Capital Properties SRL, ci a fost depusă ca urmare a anunţului postat de LPF pe pagina sa de internet.

Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45 milioane de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeaşi şedinţă în care s-a aprobat şi contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societăţii comerciale.

Citește și: Confruntare directă între Gheorghe Dincă și complicele său! Monstrul din Caracal, față în față cu Risipițeanu

Într-un alt dosar legat de acest caz, Dumitru Dragomir a fost condamnat, în iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi delapidare. Ulterior, Dumitru Dragomir a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.