Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UMILINȚA SUPREMĂ: Timișoara iese în stradă să ceară apă caldă, ca în 1989 când a dat jos comunismul

calorifer

După patru zile în care au stat în frig, din care două au fost mințiți că vor avea căldură, timișorenii au ales să recurgă la o metodă cu rezultate testate: ieșitul în stradă. Timișorenii se vor întâlni în Piața Operei, unde vor protesta pentru a cere apă caldă și căldură. E cel mai umilitor moment în Timișoara de după 1989.

"Vrem apă caldă, vrem căldură, ultima baricadă împotriva incompetenței", anunță organizatorii protestului, pe Facebook

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță demiteri după ce Colterm a anunțat că reia furnizarea căldurii în oraș în câteva ore. De la anunț, s-au scurs 24 de ore, dar caloriferele sunt încă bocnă. Fritz anunță că s-a găsit o soluție ca timișorenii să aibă iar apă caldă, pe datorie.

"Am reușit, în urma unor negocieri intense, purtate și la Timișoara și azi, la București, să obțin o prelungire a contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. Astăzi sunt la București pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timișoara, după ce negocierile cu E.ON au eșuat.

Contractul va putea fi prelungit ulterior cu plata în avans. Timișorenii conectați la Colterm vor avea apă caldă și căldură și în perioada următoare, timp în care Colterm și Primăria Municipiului Timișoara continuă negocierile pentru o soluție de achiziționare a gazului pe termen mediu și lung.

Datoria mea ca primar este să deschid toate ușile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timișorenilor racordați la Colterm, la București și oriunde există o soluție.

Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor orașului și înțeleg perfect în ce situație suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm și crizei creșterii istorice a prețului la gaz.

Suntem în legătură permanentă și cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timișoara și celelalte orașe cu termoficări publice și sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timișoara și celelalte orașe mari din România.

Am avut astăzi o discuție cu Ministrul Finanțelor, Dan Vâlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgență a unui credit din trezorerie.

Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanțe pentru concretizarea acestei variante. Îi mulțumesc pentru sprijin și lui Alin Nica, președintele Consiliului Județean. În momente complicate putem să acționăm împreună în beneficiul timișorenilor.

În legătură cu deficiențele apărute în ultimele ore la CET Sud care au întârziat furnizarea agentului termic către populație, în condițiile în care alimentarea cu gaz a început, am cerut managementului Colterm să fie proactiv în comunicarea cu abonații. Colterm are datoria să comunice cetățenilor racordați la sistemul public de termoficare orice informație de interes pentru ei, fie aceasta o veste bună sau rea.

Este o chestiune de responsabilitate față de oamenii care plătesc facturile și așteaptă de la Colterm să fie ținuți la curent cu ce se întâmplă.

Cer managementului Colterm să identifice responsabilii pentru eșecul comunicării către cetățeni a informațiilor concrete legate de reînceperea furnizării de agent termic și să ia măsuri, inclusiv demiteri de șefi", scrie Fritz pe Facebook.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.