Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Umilire - Iohannis, voturi duble față de Dăncilă într-un județ condus de un vicepreședinte PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis dancila

Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale în județul Maramureș, unde s-a clasat pe primul loc cu 40,1%, în fața Vioricăi Dăncilă, în condițiile în care județul este condus din postura de președinte al CJ de vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

Potrivit rezultatelor BEC, în județul Maramureș Klaus Iohannis a obținut 40,1% (68.567 voturi), devansând-o pe Viorica Dăncilă, care a înregistrat 20,7% (35.334 voturi), locul trei fiind ocupat de candidatul USR PLUS, Dan Barna, cu 13,9% (23.727 voturi).

Dan Barna a făcut marele anunţ: Susţinătorii USR-PLUS sunt îndemnaţi să-l voteze în turul II pe Klaus Iohannis

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, a obținut 7,9% (13.554 voturi), Mircea Diaconu, susținut de ALDE și ProRomânia, a primit 7,3% (12.568 voturi), iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, 3,6% (6273 voturi).

Județul Maramureș este condus din postura de președinte al Consiliului Județean Cluj de Gabriel Zetea, care este vicepreședinte al PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Începând cu anul 2016, după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare, județul Maramureș a avut 7 miniștri și secretari de stat: ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, ministrul Economiei, Gheorge Șimon, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.