Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un afacerist nigerian, condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă informatică de 11 milioane de dolari: Făcea parte din topul Forbes

gratii

Antreprenorul nigerian Obinwanne Okeke, o celebritate locală, a fost condamnat la 10 ani de închisoare de o instanță federală americană pentru o fraudă cibernetică de 11 milioane de dolari împotriva unei companii britanice, anunță CNN, potrivit Mediafax.

Instanța spune că „prin subterfugii și substituire de identitate, Obinwanne Okeke s-a angajat într-o schemă globală, prin e-mail și hacking, care a cauzat pierderi de 11 milioane de dolari victimelor sale”.

Compania britanică Unatrac Holding Limited, care distribuia produsele companiei Caterpillar - a fost victima fraudei comise de Okeke și echipa sa, care obținuseră datele de autentificare prin e-mailuri de phishing, a declarat departamentul de justiție.

Citește și: EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

„În aprilie 2018, un executiv Unatrac a căzut pradă unui e-mail de phishing care a permis conspiratorilor să capete date de autentificare”, potrivit declarației.

"Conspiratorii au trimis cereri frauduloase de transfer bancar și au atașat facturi false. Okeke a participat la efortul de a forța Unatrac să facă transferuri bancare frauduloase în valoare totală de aproape 11 milioane de dolari, care au fost trimise peste hotare", se adaugă în comunicat.

Okeke, care a fost privit ca un antreprenor promițător și a apărut în clasamentul Forbes „30 sub 30 de ani”, a pledat vinovat în iunie 2020, după ce a fost arestat în timpul unei vizite în SUA.

Citește și: Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

Okeke, care a operat un lanț de companii sub firma-mamă Invictus Group - cu sediul în Nigeria, a comis o serie de fraude bancare între 2015 și 2019.

Okeke a fost arestat de FBI pe aeroportul internațional Dulles din Virginia, în august 2019, chiar înainte de a urca într-un zbor către Nigeria după o vizită în SUA.

În iunie 2016, Okeke, care avea 28 de ani, a fost recunoscut de Forbes drept unul dintre cei mai promițători antreprenori africani sub 30 de ani și a fost lăudat pentru activitățile sale din construcții, agricultură, petrol și gaze, telecomunicații și imobiliare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.