Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un agent al poliţiei Capitoliului american, suspendat după descoperirea unei scrieri antisemite

capitoliu

Un agent al poliţiei Capitoliului american a fost suspendat luni după descoperirea unei scrieri antisemite, la două luni după asaltul a sute de extremişti asupra sediului parlamentului, a confirmat un purtător de cuvânt într-un comunicat transmis marţi AFP, potrivit AGERPRES.

O copie din "Protocoalele înţelepţilor sionului", lucrare antisemită de la începutul secolului al XX-lea care îi acuză pe evrei de complot în scopul de a domina lumea, a fost descoperită de un asistent parlamentar la o poartă de securitate în una dintre clădirile Congresului, a transmis Washington Post.

Citește și: Nicușor Dan NU alocă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului: Nu avem în buget

"Atunci când acest lucru mi s-a comunicat, am ordonat imediat ca poliţistul să fie suspendat" până la finalizarea unei anchete interne, a afirmat şefa poliţiei Capitoliului, Yogananda Pittman, potrivit comunicatului. "Tratăm cu seriozitate acuzaţiile privind un comportament neadecvat", a mai spus Pittman, ale cărei efective sunt monitorizate intens după asaltul din 6 ianuarie împotriva Capitoliului întreprind de către mii de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump.

Acest serviciu de poliţie menit să-i protejeze pe parlamentari a fost foarte criticat pentru lipsa sa de pregătire după ce s-a dovedit copleşit de răzvrătiţi, dintre care sute au pătruns în mod brutal în incinta Congresului. Violenţele s-au soldat cu cinci morţi, printre care un agent al poliţiei Capitoliului.

Mai mulţi dintre membrii acesteia au fost de atunci suspendaţi, iar zece fac obiectul unei anchete, după publicarea de imagini în care ei puteau fi văzuţi cum deschid uşi în faţa atacatorilor sau pozând pentru un selfie cu ei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.