Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un agent imobiliar din Franța a stârnit furia parizienilor din cauza prețului exagerat cerut pentru o garsonieră: un milion de euro

Un agent imobiliar a stârnit furia parizienilor după ce a cerut 1 milion de euro pentru o garsonieră de 30 de metri pătrați din Paris, a scris, luni, Le Figaro, potrivit Mediafax.

După postarea anunțului, bărbatul, director de agenţie, a primit mai multe mesaje de amenințare.

„Înţeleg că preţul pentru un studio ar putea să şocheze într-adevăr. Dar există legea cererii şi ofertei, iar pe de altă parte suntem într-o zonă ultra-turistică. Reacţiile acestea sunt total disproporţionate”, a spus agentul imobiliar Philippe Lederman, contactat de cotidianul Le Figaro.

Proprietatea, aflată la etajul al treilea al unei clădiri istorice din cărămidă, fără lift, se situează pe celebra Champs du Mars, în apropierea Turnului Eiffel. Potrivit specialiștilor, un milion de euro este mai degrabă prețul unui apartament de 100-150 de metri patraţi, din aceeaşi zonă.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

După ce a primit mai multe ameninţări, bărbatul a retras anunțul privind garsoniera, dar a anunțat că va relua procesul de vânzare.

„Nu aş fi anticipat asemenea critici din cauza acestui anunţ”, a declarat agentul imobiliar.

În Paris, preţurile imobilelor pot atinge niveluri ameţitoare. Motivul este cererea mare într-o piaţă în care oferta de apartamente este mică, ceea ce le permite agenţilor să ceară suma maximă posibilă pe proprietăţi aflate în zone turistice renumite.

Situaţia este similară cu cea din marile oraşe ale României, unde prețurile sunt ridicate. Specialiștii consideră că este necesară o corecţie.

În Cluj Napoca, unul din centrele economice cu cele mai mari preţuri la locuinţe, metrul pătrat costă peste 1.600 de euro, în timp ce la nivel naţional preţul mediu este de 1.270 de euro pe metru pătrat, iar în Bucureşti de 1.380 de euro pe metru pătrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.