Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un al doilea asistent medical s-a îmbolnăvit de Ebola în SUA

Handout of Dr. Kent Brantly of Samitan's Purse relief organization in Monrovia

Un al doilea asistent medical din spitalul din Texas (sud), unde s-a înregistrat primul caz de contagiere cu Ebola în SUA, a contractat virusul febrei hemoragice, au informat miercuri autorităţile statului Texas, citate de AFP şi EFE.

Ca şi în primul caz, persoana contagiată cu acest virus este un angajat al Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas, care l-a tratat pe liberianul Thomas Duncan, decedat de Ebola în acest spital, au precizat serviciile medicale din Texas. Această persoană s-a prezentat marţi cu febră hemoragică la spital şi a fost plasată imediat în izolare.

"Autorităţile medicale au chestionat ultimul pacient pentru a verifica rapid toate persoanele cu care s-a aflat în contact şi eventualele expuneri la care a fost supus, iar aceste persoane vor fi examinate", a precizat serviciile medicale din Texas într-un comunicat.

Pe de altă parte, potrivit sindicatului asistentelor medicale, spitalul din Texas unde a murit pacientul care a contractat Ebola în Liberia nu a furnizat personalului protocolul necesar pentru a trata pacienţii afectaţi de acest virus.

Sindicatul, care se bazează pe mărturiile unor membri ai personalului din spitalul în cauză, răspunde astfel directorului Centrelor Americane de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), Tom Frieden, care vorbise despre o lipsă a procedurilor pentru a explica îmbolnăvirea asistentei medicale care l-a îngrijit pe Thomas Duncan.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.