Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un al nouălea suspect în atentatul de la Moscova, plasat în detenţie provizorie

bbc.com
atentat moscova

Al nouălea inculpat în organizarea atentatului de la Moscova, revendicat de Statul Islamic (SI), a pledat parţial vinovat, a afirmat avocata acestruia, conform TASS.

"El a pledat parţial vinovat. Nu vă pot spune mai mult decât atât pentru că am semnat un angajament de păstrare a secretului", a declarat avocatul său, Margarita Khoreva, pentru TASS.

Ca şi ceilalţi presupuşi autori ai atacului, Bărbatul, Nazrimad Lutfuloi este originar din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Autorităţile ruse nu au precizat rolul pe care acesta l-ar fi jucat în atac.

El a fost plasat în detenţie provizorie până la 22 mai.

Atentatul de vinerea trecută de la sala de concert Crocus City Hall este cel mai sângeros din Rusia în ultimii 20 de ani şi cel mai grav revendicat de SI în Europa. Potrivit ultimelor date, 144 de persoane au fost ucise şi 382 de persoane au fost rănite.

Statul Islamic a confirmat vineri arestrea a patru dintre membrii săi, pe care-i desemnează ca autori ai atentatului.

În pofida acestei revendicări jihadiste clare, autorităţile ruse insistă să facă o legătură cu Ucraina, pe care au invadat-o în urmă cu peste doi ani

Joi, Comitetul rus de anchetă, organul însărcinat cu principalele investigaţii criminale, a anunţat că autorii atentatului au ”legături cu naţionalişti ucraineni” şi că au primit sume ”importante” de bani provenind din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat personal că cei patru atacatori au fost arestaţi în regiunea rusă Briansk, în timp ce încercau să fugă în Ucraina, unde o ”fereastră” care să le permită să treacă frontiera a fost pregătită de partea ucraineană.

Directorul Serviciilor ruse de securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov a acuzat serviciile secrete ucrainene şi occidentale că au ”facilitat” atentatul.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al Rusiei, a prezentat altă versiune, dând asigurări că atacatorii au încercat iniţial să fugă în Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.