Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un aliment banal face minuni! Beneficiile neașteptate ale consumului de mămăligă

mamaliga

Mămăliga, alimentul tradițional banal pentru majoritatea, are numeroase beneficii asupra organismului, susțin specialiștii, potrivit exquis.ro. Porumbul este bogat în acizi grați nesaturați, conține multe hidrocarburi, amidon, albumine,foarte multe vitamine din grupa B, vitamine E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Chiar dacă prin fierbere își pierd din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează.

IKEA, apel către toți clienții - să returneze urgent un produs fabricat în India! Ce pericol există

Porumbul are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice. De asemenea, are efect împotriva stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Mălaiul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de infarct, ajută la procesul de reînnoire al celulelor, ameliorează hiperacida și ulcerul, reglează tranzitul intestinal și poate duce la scăderea în greutate.

Consumul de mămăligă reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga este adjuvant în detoxifierea organismului și curățarea intestinelor și ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.