Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt bărbat reţinut în regiunea Toulouse: E acuzat de atentatul din Rouen

gandul.info
politie Franta

Un bărbat de 21 de ani a fost reţinut în regiunea Toulouse (sud-vest) şi plasat în arest în cadrul anchetei privind asasinarea unui preot la sfârşitul lui iulie într-o biserică din Franţa, informează miercuri surse judiciare, citate de AFP. Tânărul, reţinut luni şi aflat miercuri încă în arest potrivit unor surse judiciare şi din poliţie, este în prezent audiat la sediul direcţiei antiteroriste. Arestul său provizoriu poate dura până la patru zile, aşa cum prevede legea franceză în cazuri de terorism.

Potrivit unei surse din poliţie, el a avut contacte telefonice cu cei doi asasini ai preotului de 85 de ani, agresiune criminală produsă într-o biserică din apropiere de Rouen şi care a fost revendicată de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). Anchetatorii încearcă să determine dacă tânărul a mers la biserica din Saint-Etienne-du Rouvray în zilele precedente atacului terorist. La 26 iulie, Adel Kermiche şi Abdel Malik Petitjean, ambii în vârstă de 19 ani, au luat ostatici cinci persoane şi l-au ucis pe preot în timpul unei slujbe iar apoi au fost ucişi de poliţie.

Cei doi tineri, care trăiau la 700 km distanţă, s-au cunoscut cu doar câteva zile înainte de atac prin intermediul mesageriei criptate Telegram. În acest caz, un văr al lui Abdel Malik Petitjean, Farid K., a fost inculpat şi arestat la 31 iulie. Născut la Nancy, acest bărbat în vârstă de 30 de ani era 'pe deplin la curent, chiar dacă nu cu locul sau ziua precisă, cu iminenţa unui plan de acţiune violent al vărului său, potrivit parchetului din Paris, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.