Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt preşedinte liberal de Consiliu Judeţean anunţă concedieri: Este al treilea din ultima lună

somaj

După Ilie Bolojan și Romeo Dunca, președinții consiliilor județene din Bihor și Caraş-Severin, și preşedinte Consiliului Judeţean Prahova anunţă concedieri masive: „Am găsit o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, plină de pile de partid”.

Președintele liberal al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat joi, într-o conferință de presă, o reducere substanțială a numărului de posturi în administrație.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

„După evaluarea aparatului propriu și a direcțiilor Consiliului Județean Prahova, am decis să propun aleșilor județeni o nouă organigramă, construită pe principiile eficienței, meritocrației și responsabilității. Propunerea pe care o înaintez aleșilor județeni constă în reducerea unui număr total de 315 posturi - care va aduce o economie la bugetul județean de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi în patru ani. Am găsit, la Consiliul Județean Prahova, o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid. Prahovenii trebuie să știe că, în administrația pe care o conduc, banii lor sunt cheltuiți cu chibzuință și transparență, pe priorități”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Citește și: România, în pragul dezastrului sanitar! Virgil Musta: ‘În foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții’

Noua organigramă propusă de acesta prevede o reducere cu 101 a numărului de posturi în aparatul propriu al Consiliului Județean (de la 247 la 146) și cu 15 a numărului de funcții de de conducere din aceeași structură (de la 27 la 12).

Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin restructurarea aparatului administrativ este de aproximativ 12 milioane de lei anual.

Citește și: Situație fără precedent anunțată de Alexandru Rafila! ‘Există pericolul ca tratamentul să nu mai fie posibil’

În același timp, ar urma să se desființeze două direcții ale Consiliului Județean Prahova: Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, care are în prezent 55 de posturi, și Direcția Județeană de Pază Prahova, care are 159 de posturi.

Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin desființarea celor două direcții și externalizarea serviciilor este de aproximativ 12 milioane de lei anual.

Citește și: Caz incredibil! O asistentă infectată cu coronavirus îngrijește 30 de persoane confirmate cu Covid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.