Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un altfel de Tokes. Ce aşteptări are de la Klaus Iohannis

tokes

Cunoscut pentru atitudinea sa critică faţă de politica românească, eurodeputatul Tokes Laszlo şi-a mai îndulcit limbajul după alegerile prezidenţiale. Acesta a declarat, astfel, că alegerea noului presedinte al ţării, Klaus Iohannis, este o dovada de unitate exemplară a românilor şi maghiarilor, unitate care nu a mai existat din 1989, de la caderea regimului Ceausescu.

'Consider ca suntem martorii unei schimbari de regim, cu ocazia alegerilor prezidentiale. Dupa 25 de ani, darul cel mai mare al acestei aniversari jubiliare, dupa parerea mea, ar fi sa intram în a doua faza decisiva a schimbarii de regim', a declarat, într-o conferinta de presa, Tokes.

Întrebat care ar fi asteptarile sale de la noul presedinte, Tokes a declarat, potrivit Agerpres, ca nu doreste sa se însele asa cum s-a întâmplat dupa 1989: 'Astept o noua schimbare de regim, sa o numesc asa, continuarea procesului de schimbare de regim ce a început în '89. Pornind de la declaratia noului presedinte ales, Klaus Iohannis, conform careia face un legamânt ca nu lasam sa se piarda nimic din ce s-a câstigat în '89, noul presedinte are intentia si, presupun, programul de a continua înfaptuirile dobândite cu 25 de ani în urma, si sa continue democratizarea tarii, lupta împotriva coruptiei, schimbarea clasei politice postcomuniste, democratizarea si rezolvarea cauzei minoritatilor, rezolvarea situatiei comunitatii maghiare, care este la fel, o cauza foarte importanta a democratizarii, dar pentru acestea este nevoie de sustinerea continua a alegatorilor, deoarece el singur nu ar fi în stare sa înfaptuiasca toate aceste deziderate'.

În privinta minoritatilor si a etniei maghiare, Tokes a precizat ca doreste un presedinte partener: 'Consideram ca presedintele tarii ar fi un partener pentru toata tara, pentru toate clasele si toate straturile sociale ale tarii, tot asa si un partener al comunitatii maghiare. Si, conform unei întelegeri comune, este de asteptat, dupa 25 de ani, sa se ajunga la o solutie în privinta situatiei si drepturilor noastre din România'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.