Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un amestec de română și rusă este limba vorbită de mulți moldoveni

stiri.md
steag moldova

Un amestec de cuvinte din română și rusă! Acesta este bagajul lingvistic al multor cetățeni ai Republicii Moldova, care și acum insistă că limba lor este ”moldovenească”.

Unii, născuți aici, spun că le este mai ușor să învețe engleză decât română. De ce nu vor oamenii din stânga Prutului să gândească și să vorbească în română a încercat să afle echipa noastră de filmare, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

Împreună cu nepoțeii, mătușa Parascovia spune că doar așa a reușit să învețe limba română, fiind un exemplu pentru mulți alții, care nicidecum nu vor să însușească măcar vreo sută de cuvinte în limba română.

Femeia a venit aici din Ucraina, în urmă cu 33 de ani. Se mândrește că recunoaște cu ușurință orice literă din alfabetul latin, că poate citi și vorbi coerent în limba română.

Pentru mulți locuitori din nordul Republicii Moldova limba română este o povară. Spun că nu au avut motivație să o învețe. Mulți o asociază cu România și asta nu le prea place.

Unii afirmă că limba română nu le este necesară. Alții vorbesc așa cum le place - cu multe rusisme și cuvinte inventate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.