Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un amplu studiu demonstrează că elefanții își dau nume unul altuia

chimpreports.com
elefanți

Elefanții din Parcul Național Amboseli din Kenya par să se strige unii pe alții cu nume individuale folosind „zgomote” complexe de joasă frecvență, a arătat un nou studiu.

Într-o nouă lucrare publicată pe BioRxiv, cercetătorii au descoperit că elefanții africani de savană au construit vocalizări specifice indivizilor din grupurile lor sociale - și că destinatarii au răspuns în consecință. Pe scurt, elefanții par să aibă nume prin care se recunosc unul pe altul.

Acest lucru le transformă în primele animale care se adresează între ele într-o manieră care nu imită propriul apel al receptorului, așa cum fac delfinii și papagalii. Și în timp ce alte animale produc ceea ce cunoaștem drept „semnale de referință” pentru a identifica obiecte precum prădători sau hrană, se crede că acele chemări sunt instinctive și nu necesită învățare socială.

Ce a demonstrat amplul studiu

În noul studiu, echipa a înregistrat 527 de astfel de chemări emise de elefanți în marele ecosistem Samburu din nordul Kenyei și 98 în Parcul Național Amboseli din sudul țării.

Cercetătorii au identificat apoi zgomote specifice pentru 119 indivizi, discernând care membri ai grupurilor de femele elefant și descendenții lor au fost separați de turmă în momentul fiecărei vocalizări ori au răspuns atunci când au fost „strigați”. Ulterior, folosind un model computerizat, cercetătorii au identificat corect receptorii a 20,3% din cele 625 de apeluri înregistrate.

Astfel, au ajuns la concluzia că apelativele nu erau sunete generice, ci unele distincte, adresate unui receptor specific. Chiar și apelurile de la diferiți apelanți către același receptor au fost similare - deși modelul era mai puțin evident decât a fost între un singur apelant și un singur receptor, scrie ilikeit.stirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.