Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist explică tactica lui Recep Erdogan față de aderare Finlandei și Suediei la NATO: 'Obiecțiile nu sunt un lucru nou!'

Anadolu Agency
Erdogan

Deși Turcia a declarat că nu dorește să împiedice aderarea Finlandei (n.r.: lucru făcut deja de Finlanda) și Suediei la NATO, în cazul în care acestea vor depune o cerere, a declarat că va lua timp pentru a analiza cererile lor.

Macrin Zaborowski, directorul politic al programului "Viitorul securității" din cadrul GLOBSEC, a explicat situația pentru Sky News.

El a spus: "Obiecțiile din partea Turciei nu sunt un lucru nou. În trecut, Turcia s-a folosit de astfel de ocazii pentru a ieși în evidență, pentru a testa și pentru a căuta anumite concesii în schimbul sprijinului său.

"Atunci când fostul secretar general al NATO, Anders Rasmussen, a fost ales și nominalizat pentru această funcție, Turcia a obiectat, de asemenea, afirmând că dl Rasmussen a criticat oferta Turciei de a adera la UE. Această chestiune a fost rezolvată, iar Turcia a obținut mai multe poziții la nivel înalt în structurile NATO.

Așa că eu cred că ceea ce vedem aici este o tactică de negociere prin care Turcia vrea să obțină o înțelegere mai bună din ceea ce are deja în NATO."

Vezi și: Veste cruntă pentru Rusia: Finlanda va depune cerererea de aderare la NATO

Vezi și: Avertismentul lui Recep Tayyip Erdogan: Aderarea Suediei și Finlandei la NATO ar fi o greșeală! .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.