Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic cere DEMITEREA lui Tudorel Toader, după modificările la Legile Justiției: 'Își plătește datoria față de șefii care l-au pus ministru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a aprins opinia publică după modificările legislative anunțate. Stelian Tănase i-a cerut demisia șefului de la Justiție, pe care îl acuză că "își plătește datoria față de șefii care l-au pus ministru".

"De cind binomul PSD-ALDE a venit la putere în decembrie 2016 nu a fost zi să nu atace justiția – începînd cu OUG 13. Cei doi lideri, Dragnea și Tăriceanu, au un dinte contra justitiei, nu e un secret pentru nimeni. Ambii riscă să ajungă la pușcărie dacă procesele lor merg prost. Au crezut ca preluînd guvernarea e momentul să își rezolve problemele pe care le au. Nu numai pe ale lor, dar pe ale intregii clientele politico-financiare pe care o patronează. Și-au asigurat susținerea promițînd că îi scapă in corpore de necazurile cu justiția. A fost un pact si nu putem spune că nu au încercat sa rezolve. Au fost chiar foarte insistenți și unul și altul. Atacul de zilele astea – în toiul vacanței parlamentare – e doar unul dintr-o serie lungă.

Citește și: Mișcare de ultimă oră a procurorului general, după modificările la Legile Justiției anunțate de Tudorel Toader (surse)

Noutatea consta că atacul este mult mai larg și vine dinspre ministrul justitiei, Tudorel Toader. Il credeam un moldovean hîtru și cumsecade și cînd colo, iată ce e in stare. Cînd nu se ocupă de plasarea fiului său la Iași în diverse poziții unde e un os de ros, ministrul iși ascute colții imitînd lupul din poveste. A ieșit acum ca ăla din baie să zică prostii. Ce vrea Toader este simplu – îngenuncherea justiției și aducerea ei la cheremul cîtorva, care – întîmplător – fac politică împreună cu domnia sa. Își plătește datoria față de șefii care l-au pus ministru. Ar trebui demis, dar nu cred că Tudose are destul sînge în instalație pentru asta. El doar mimează că se impune miniștrilor lui și că îi conduce. La manșă este Liviu Dragnea. Premierul Tudose știe că Toader nu a acționat de capul lui, nu e un naiv.

Alt fapt interesant este stilul. Ministrul nu a făcut propunerile sale pe cale oficială. Să zicem, într-o ședință de guvern, era mai potrivit. Dar guvernul nu a dorit sa asume ideile lui Toader. Acesta a trimis un balon de incercare ca să vadă ce zice lumea, cît de sensibilă este societatea româneasca și capabilă de reacție pe caldurile astea mari, la giumbușlucurile lansate de el din ordin de sus.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.