Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat al Ambasadei ruse, declarat indezirabil în RM, după scandalul secțiilor de votare, deschise în Transnistria

Publika TV
Oleg Vasneţov

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat, din nou, la Ministerul Afacerilor Externe, în legătură cu alegerile prezidențiale din Rusia desfășurate și în Transnistria. În acest context, oficialului i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, relatează stiripesurse.md

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunță MAE.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce Rusia a organizat alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană. Astfel, președinta a menționat că este „o lipsă de respect” față de Republica Moldova. Totodată, „acțiunea de răspuns va fi anunțată de Guvern”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a obținut un nou mandat la Kremlin, cu 87,8% din voturi, potrivit unui exit-poll.

Un protest „Amiaza împotriva lui Putin” a fost organizat la Ambasada Rusiei la Chișinău. Un grup de oameni a protestat în fața sediului Ambasadei, în timp ce cetățenii așteaptau pentru a-și exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia.

Un moldovean de 54 de ani, care declară că deține și cetățenia Federației Ruse, a fost reținut, după ce a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Cozi mari s-au format la secțiile de votare din stânga Nistrului în ultima zi de alegeri a președintelui Federației Ruse. Totodată, mai mulți cetățeni au venit la Ambasada Rusiei de la Chișinău pentru a-și exercita dreptul la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.