Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat al ISU şi încă patru angajaţi de la Spitalul Judeţean, confirmaţi cu coronavirus, la Buzău

Pinterest
coronavirus

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” Buzău înregistrează, miercuri, primul caz de infectare cu coronavirus în rândul personalului angajat. Este vorba despre un bărbat care nu lucrează în structurile operative. De asemenea, au mai fost confirmate patru cazuri de îmbolnăvire la personal de la Spitalul Judeţean Buzău, potrivit news.ro.

”La nivelul ISU Buzău a fost înregistrat un caz de infectare cu Covid-19 a unui coleg ce îşi desfăşoară activitatea la sediul Inspectoratului fiind luate măsurile de protecţie conform protocoalelor medicale. S-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a D.S.P. pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi. Ulterior au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu cu menţinerea unui contact telefonic permanent prin intermediul unor persoane desemnate”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, trei angajaţi ai ISU Buzău care au intrat în contact cu bărbatul confirmat au fost izolaţi la domiciliu. Bărbatul de 47 de ani este în stare bună şi este asimptomatic.

Totpdată, au fost confirmate patru noi cazuri de îmbolnăvire la Spitalul Judeţean Buzău. Toate cele patru persoane sunt de pe Secţia ORL.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, cele patru cadre medicale găsite pozitive cu coronavirus sunt 2 asistente medicale şi 2 infirmiere, dar mai sunt şi alte teste în lucru.

Vezi și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ

Testarea în masă a cadrelor medicale de pe Secţia ORL a Spitalului Judeţean Buzău s-a realizat după ce, marţi, un cunoscut medic de pe această secţie a fost confirmat cu COVID -19, fiind transportat la un spital din Bucureşti.

Urmare a noilor confirmări, conducerea Spitalului Judeţean Buzău şi DSP au decis ca activitatea din Secţia ORL să se reducă, numărul internărilor fiind limitat, în timp ce la nivelul secţiei se realizează miercuri o dezinfecţie generală.

Buzăul numără 148 de cazuri de infecţie cu coronavirus. În Spitalul Judeţean Buzău sunt contaminate până acum 13 cadre medicale: 2 medici, 7 asistente şi 4 infirmiere.

Personalul medical contaminat din Spitalul Judeţean Buzău a fost transferat în spitale din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.