Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat IKEA din București a fost reţinut: 'schema returului' prin care salariatul a deturnat 440.000 de lei

ikea

Un bărbat şi alte şase persoane au fost reţinuţi pentru 24 de ore, într-un dosar penal cu prejudiciu de circa 440.000 de lei.

Pe parcursul a mai bine de doi ani (martie 2021 - noiembrie 2023), angajatul IKEA în vârstă de 29 de ani ar fi efectuat 55 de operaţiuni de retur de produse sau sume de bani, către diferite persoane, deşi comenzile iniţiale plasate de aceste persoane „ar fi fost în parte fictive şi în parte nereturnate”, conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În 19 cazuri, bărbatul, angajat la IKEA, profitând de faptul că avea acces la casa de marcat, ar fi creat bonuri de vânzare false, iar după generarea vânzării false acesta ar fi deschis cazuri de retur, întocmind documentele de retur şi nota de plată în baza bonurilor de vânzare anterior menţionate.

Banii returnați altor persoane

Potrivit anchetatorilor, în alte 35 de cazuri, bănuitul ar fi efectuat retururi false în baza unor bonuri de vânzare reale, folosindu-se de o aplicaţie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale, prin intermediul căreia ar fi identificat bonuri de vânzare reale pentru produse aflate la limita împlinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clienţilor săi.

Ulterior, banii aferenţi returului ar fi fost livraţi în conturile unor persoane diferite faţă de cele care au plasat comenzile iniţiale reale.

Prin cele 55 de operaţiuni de retur produse/sume de bani, bănuitul ar fi creat IKEA un prejudiciu în valoare de peste 440.000 de lei. Angajatul IKEA a fost ajutat de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.