Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat ISU, acuzat că a cerut mită, a primit 5 ani de închisoare

Agerpres
mita

Un angajat al ISU Dâmbovița acuzat că a cerut 5.000 de lei mită pentru a nu amenda o firmă a primit 5 ani de închisoare. Subofițerul are de plătit și o amendă, dar i s-au interzis și drepturile pe o perioadă de 4 ani, potrivit Mediafax.

Potrivit DGA, magistrații Tribunalului Militar București au condamnat un subofițer de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, aflat în arest la domiciliu, la 5 ani de închisoare.

Subofițerul are de plătit și o amendă, dar i s-a interzis și să ocupe o funcție publică sau să aibă activități de control, de eliberare de autorizații, avize, atestate, permise ori documente similare, etc, timp de 4 ani. În plus, angajatului ISU i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

Citește și: Un tânăr a fost reţinut, după ce a distrus o sală de jocuri

Hotărârea nu este definitivă.

Subofițerul a fost prins în septembrie 2019 de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție Dâmbovița în flagrant, când cerea unei persoane 5.000 de lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu amenda o societate cu 50.000 lei.

La percheziția corporală asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți ca mită.

Ulterior a mai fost identificat un denunțător de la care subofițerul a cerut și primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia a trei controale făcute la societatea comercială ce îi aparține.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.