Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat turc al consulatului Statelor Unite la Istanbul a fost oficial pus sub acuzare pentru spionaj

en.reseauinternational.net
sua turcia

Justiţia turcă a pus oficial sub acuzare vineri pentru spionaj un angajat turc al consulatului Statelor Unite la Istanbul, a cărui arestare a tensionat relaţiile dintre Ankara şi Washington, a informat agenţia de presă Anadolu, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Întâlnire Firea - Stănescu - Neacșu - Petrea: În #echipă

Un tribunal din Istanbul a acceptat vineri actul de acuzare depus de un procuror care cere o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă împotriva lui Metin Topuz pentru "spionaj" şi "încercare de răsturnare a guvernului", a precizat agenţia de presă turcă.

Procesul lui Topuz, care era însărcinat la consulatul american să facă legătura între autorităţile americane şi brigada de luptă anti-drog a poliţiei turce, va începe pe 26 martie la tribunalul Caglayan din Istanbul, a mai spus sursa citată.

Topuz a fost arestat şi apoi închis în octombrie 2017. El este suspectat de autorităţile turce că s-ar afla în legătură cu reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că ar fi organizat puciul eşuat din 2016 din Turcia.

Potrivit Anadolu, Topuz este acuzat de procuror că ar fi avut contacte frecvente cu presupuşi membri ai mişcării Gülen.

Detenţia sa a provocat o criză diplomatică între Turcia şi Statele Unite, care timp de câteva luni au suspendat majoritatea serviciilor de eliberare de vize.

Acest episod a contribuit la agravarea tensiunilor în relaţiile dintre cele două ţări, deja afectate de disputele privind dosarul sirian şi de cererea de extrădare din partea Turciei, rămasă fără răspuns până în prezent, a predicatorului Gülen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.