Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un anticiclon puternic lovește România: vom avea ninsori

Pinterest
ciclon polar

Un anticilon care a provocat mari probleme în Europa va pătrunde și în România, în acest weekend. Pe timpul nopții și diminețile vor fi geroase, dar la amiază vom avea maxime de 10-13 grade. În zonele montane sunt așteptate ninsori, în timp ce în restul țării vom avea ploi pe arii restrânse. De duminică vremea se va răci și mai mult, iar la începutul săptămânii viitoare vom avea parte temperaturi scăzute.

Ziua de vineri va debuta cu temperaturi negative pe suprafețe extinse din nord, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, temperaturile minime se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi prezentă ceața dimineața.

Vineri dimineața, temperaturile vor fi sub pragul zero în multe regiuni ale țării. La prânz, valorile termice vor atinge în jur de 10 - 13°C în jumătatea vestică a țării, precum și în cea mai mare parte a Munteniei, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele vor oscila între 6 și 9°C, fiind posibile local burnițe și ploi slabe, informează Meteoradar.

Sâmbătă avem vreme frumoasă la amiază

Sâmbătă, 17 februarie, vremea nu va suferi modificări semnificative. Dimineața va fi rece, dar pe parcursul zilei se va încălzi până la 14 - 16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi înnorat în regiunile estice, însă norii se vor disipa în a doua parte a zilei.

Duminică, 18 februarie, weekend-ul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi și ninsori. Spre seară, precipitațiile vor afecta și zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

De duminică se strică vremea

În prima parte a zilei de duminică, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, unde termometrele vor indica între 13 - 16°C, în timp ce în jumătatea nordică a țării va fi cer noros și vor fi intervale cu ploaie. Spre seară, frontul atmosferic va ajunge și în regiunile sudice, însă ploile vor fi locale, mai ales în sud-est.

Temperaturile vor scădea la începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor, iar vremea se va menține răcoroasă în perioada următoare, fără să devină extrem de rece pentru această perioadă a anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.