Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un antreprenor a angajat 700 de oameni în perioada pandemiei şi îi închiriază altor companii - Cu cât i-a crescut cifra de afaceri

GMP PR
infografic crize de imagine antreprenori romani

Un antreprenor român, Eugen Saulea, a reuşit să obţină o creştere a cifrei de afaceri cu 6% în primul trimestru al anului, angajând aproape 700 de oameni pe perioada pandemiei de COVID-19, personal pe care ulterior îl "închiriază" altor companii pentru o anumită perioadă de timp, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

"Ce facem noi la ESSA? Practic, preluăm produsul din recepţie, punem produsul în raft, promovăm ofertele, recomandăm optim consumatorilor, transportăm şi plasăm materiale de comunicare, formăm şi delegăm personal pentru structurile punctelor de vânzare. ESSA angajează oameni pe care îi închiriază pe o anumită perioadă de timp, însă obligaţia plăţii salariilor rămâne la noi. Mi s-a tot pus întrebarea de ce ar prefera cineva să se angajeze la noi şi nu direct la retailer. Răspunsul este destul de simplu. Mega Image are nevoie de un angajat pentru două luni. Omul acesta nu rămâne fără job după cele două luni, întrucât noi îl trimitem pe alt proiect", a explicat Eugen Saulea mecanismul afacerii sale.

În perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă, în care multe companii au fost nevoite să renunţe la angajaţi, Saulea a recrutat aproape 700 de persoane pentru a răspunde solicitărilor din piaţă.

"În timp ce toţi clienţii noştri erau acasă şi echipele lor de vânzări nu aveau voie să iasă în magazine, noi am suplinit majoritatea activităţilor lor", a precizat Saulea.

Numărul de şomeri înregistrat în luna aprilie a fost de 432.000, în creştere atât faţă de luna precedentă (414.000 persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (355.000 persoane), potrivit ultimelor date furnizate de către Institutului Naţional de Statistică. Iar retailul este unul dintre domeniile care, în genere, se confruntă cu mai multe probleme în ceea priveşte recrutarea, în special din cauza salariilor mici şi al programului de lucru. Aici intervine ESSA, firma prin care Eugen Saulea recrutează şi selectează personal pentru toate categoriile de retaileri.

Cifra de afaceri a companiei de leasing de personal ESSA a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 6% în primul trimestru din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 3,1 milioane euro, la 3,3 milioane de euro. Până la finele anului, Eugen Saulea se aşteaptă la afaceri de 14,7 milioane de euro, mai mult cu 3% faţă de cifra de afaceri raportată la finele anului trecut, 14,3 milioane euro.

Fondată în 2010, ESSA este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor logistice şi de management POSM (point of sale materials - o metodă rapidă de promovare indoor a produselor noi sau a celor promoţionale) din ţară. Printre serviciile din portofoliul companiei se numără recrutare de personal, formare, motivare şi carieră.

În prezent, ESSA oferă personal în sistem leasing şi outsource pentru peste 30 de clienţi, dintre care 11 sunt din retail, printre aceştia din urmă regăsindu-se lanţuri precum Carrefour, Kaufland, Brico Depot, Auchan, Metro Cash & Carry, Cora şi Mega Image.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.