Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un antreprenor din China, care a spus că va cumpăra cândva Apple, a ajuns pe o listă neagră oficială a datornicilor

evz.ro
antreprenor

Un antreprenor chinez, fondatorul producătorului de smartphone-uri Smartisan și un critic vocal al companiei Apple, a fost inclus pe o listă neagră oficială a datornicilor, transmite publicația Cult of Mac, potrivit MEDIAFAX.

Luo Yonghao, fondatorul Smartisan Technology, nu mai are voie să zboare cu avioane, să meargă cu trenuri de mare viteză, să stea în hoteluri de lux, să frecventeze cluburi de noapte sau să cumpere proprietăți.

Antreprenorul în vârstă de 49 de ani a scris pe rețeaua de socializare Weibo că va munci din greu pentru a-și plăti datoriile. Mai mult, Yonghao și-a cerut scuze de la investitorii în Smartisan și de la creditorii companiei.

Citește și: Vești bune pentru conducătorii auto- A fost depus un proiect important .

China a introdus lista „indivizilor discreditați” în 2013, la scurt timp după ce Consiliul de Stat a lansat un sistem de credite sociale, care îi pedepsește pe cetățenii cu un comportament nepotrivit și îi recompensează pe cei care fac fapte bune.

În unele cazuri, cei incluși în lista din care face parte Luo Yonghao sunt obligați chiar să își pună ca ton de apel pe telefoane un sunet special, pentru a fi recunoscuți. Oamenii nu sunt scoși din această bază de date controversată până nu își plătesc datoriile.

În acest moment sunt 13 milioane de persoane în lista indivizilor discreditați.

Compania Smartisan a fost fondată în 2012. În 2018, marca avea o cotă de piață de doar 0,6% în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Chiar și așa, Yonghao a criticat în repetate rânduri Apple, cel mai profitabil producător de telefoane inteligente de pe planetă.

El a declarat că Apple „și-a pierdut sufletul” după moartea lui Steve Jobs, dar și că într-o bună zi va cumpăra compania americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.