Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un antreprenor din Ucraina produce ochelari de soare din zațul de cafea

cafea

Ecologia este principala preocupare a zilelor noastre. Demonstrații, promisiuni guvernamentale, acțiuni civice și inițiative individuale, toate cu un singur scop: să combată schimbările climatice și să-i ajute pe oameni să-și schimbe comportamentul pentru a apăra planeta. Asta face și un tânăr antreprenor din Ucraina, care produce ochelari de soare făcuți din zațul de cafea, potrivit stiri.tvr.ro.

Într-un atelier din Kiev se fac ochelari de soare. La prima vedere, nu pare nimic deosebit, dar ineditul iese la iveală când vine vorba de materia prima folosită: zațul de cafea.

Citește și: Cutremurul din Albania: cele mai multe clădiri prăbușite sau avariate sunt noi

Max Gavrilenko, creatorul ochelarilor din cafea: "După ce este procesat cu robotul digital zaţul prinde forma ramelor de ochelari. Pe acestea le lustruim, adăugăm toate componentele, fixăm lentilele şi avem ochelari buni de purtat."

Zilnic, în lume se beau peste 2,5 miliarde de cafele și rămâne astfel multă materie primă, cel puțin pentru cei care îi văd potențialul.

Ochelarii de soare sunt primul produs realizat din zaț în Ucraina și au succes. Mai mult pe piețele occidentale, dat fiind că prețul unei perechi este între 90 și 140 de dolari americani. Și asta, pentru că sunt realizați de mână și deocamdată producția este de cel mult șapte perechi pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.