Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enigma unui gest suprem al UNPR

Oprea-UNPR-stiripesurse

Episodul scoaterii de la naftalină, de catre UNPR, a proiectului privind taxarea marilor averi, a avut o serie de circumstanțe controversate.

1. Deși Guvernul a anunțat în repetate rânduri că Guvernul nu va mari taxele si impozitele in 2015, UNPR propune introducerea unei taxe, imediat dupa ce PSD pierde alegerile prezidentiale si are nevoie sa mentina Guvernul. Prin acest demers, UNPR a lovit direct in Prim-Ministru si in filosofia bugetara a Guvernului pe care il sustine in Parlament.

2. Proiectul nu a fost discutat in Coalitie, nici intre Victor Ponta si Gabriel Oprea, in conditiile in care PSD si UNPR fac parte din Alianta de Centru-Stanga. Când a auzit ca Victor Ponta nu sustine demersul UNPR, liderul Gabriel Oprea a spus ca “ne batem in continuare” pentru ca proiectul sa fie implementat.

3. UNPR a propus deliberat un proiect despre care stia foarte bine ca nu are cum sa fie introdus in proiectul de buget pe 2015, lucru confirmat si de ministrul Darius Valcov. Momentul ales de UNPR a fost si inainte de vizita FMI, unde Guvernul urma sa inceapa o serie de negocieri dure.

4.Lansarea proiectului in sine s-a facut intr-un mod exceptional: Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Ion Toma si Eugen Nicolicea, careul de asi al UNPR, au sustinut o conferinta de presa comuna, la sediul central al partidului. UNPR nu mai facuse de foarte multa vreme o asemenea conferinta, cu o asemenea desfasurare de forte. Modul in care s-a lansat proiectul arata greutatea acestuia si faptul ca este un gest politic suprem din partea UNPR.

5. Anunțul UNPR vine în pline negocieri in coalitie pentru restructurarea Guvernului si in care  UNPR primeste 2 ministri dar PC-PLR, cu acelasi numar de parlamentari, primesc 4 ministri.

De ce a propus UNPR un proiect de lege care-l contrazice flagrant pe Victor Ponta, intr-un moment delicat dupa esecul de la prezidentiale, in plina elaborare a proiectului de buget, fara o discutie in prealabil in Coalitie, in pragul unui nou Guvern si cu NICIO ȘANSĂ DE IMPLEMENTARE IN 2015 alaturi de PSD?

Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.