Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un apărător al mediului a fost asasinat în Honduras (ONU)

honduras

Un apărător al mediului a fost ucis duminică, în locuinţa sa, împreună cu soţia şi cu cumnatul lui, a denunţat luni Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului din această ţară latino-americană, una dintre cele mai periculoase din lume în afara zonelor de conflict armat, informează marţi AFP potrivit Agerpres.

Jose Antonio Teruel a fost asasinat "împreună cu soţia sa Francisca Aracely Zelaya şi cu cumnatul său Marco Tulio Zavala" la domiciliul său din San Fernando, în departamentul Olancho (estul ţării), a deplâns "profund", pe Twitter, biroul Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului.

Poliţia a avansat într-un comunicat că "probleme personale" ar fi motivat atacul întreprins de persoane necunoscute asupra domiciliului acestui apărător al mediului.

Treizeci şi şapte de asasinate colective s-au soldat în total cu 139 de victime de la începutul acestui an în Honduras.

Chiar duminica aceasta, un jurnalist hondurian a fost ucis cu focuri de armă de două persoane necunoscute care circulau cu motocicleta în Comayagua, la 60 de km la nord de capitala Tegucigalpa. Luis Almendares, 35 de ani, era un jurnalist independent pe internet şi critic la adresa guvernului. El depusese mai mult de zece plângeri pentru ameninţări cu moartea la poliţie şi la o instituţie oficială pentru protecţia jurnaliştilor, potrivit organizaţiilor de apărare a drepturilor omului.

Uciderea lui ridică la 85 numărul de jurnalişti, angajaţi sau proprietari de mass-media asasinaţi din 2001 până în prezent în Honduras, iar 90% dintre aceste crime au rămas nepedepsite, a denunţat directoarea ONG-ului Comitetul pentru Liberă Exprimare (C-Libre).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.